دوره 4، شماره 15 و 16 - ( 12-1396 )                   جلد 4 شماره 15 و 16 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


چکیده:   (3466 مشاهده)
چکیده
مایکل اپل بخشی از سنت انتقادی در زمینه مطالعات برنامه درسی و آموزشی است. او را همچنین می‌توان بخشی از جریان جامعه‌شناسی جدید آموزش و پرورش دانست که رهیافت نئومارکسیستی نسبت به اصلاحات آموزشی دارد. اگرچه اپل معتقد است که در تداوم نابرابری‌های آموزشی، طبقه کماکان متغیر مهمی است، ولی او منتقد تحلیل‌های اقتصادگرایانه و جبرگرایانه مارکسیست‌های سنتی از آموزش و مدرسه است. او در زمره محققان جدیدی است که معتقدند مدرسه روابط اجتماعی موجود را از طریق سلطه فرهنگی، بازتولید می‌کند. تأکید او بر نقش برنامه درسی پنهان در فرآیند بازتولید است. به‌عبارت دیگر او در آثار مختلف خود کوشیده تا ساختار قدرت را با شکل و محتوای برنامه درسی پیوند دهد.
اپل بخش مهمی از رسالت خویش برای اصلاحات آموزشی و تغییر نگاه به آموزش را در کتاب آیا آموزش می‌تواند جامعه را تغییر دهد؟ دنبال کرده‌است. این کتاب به‌نوعی وارد ساختن آموزش به عرصه گفتگوهای عمومی محسوب می‌شود. مایکل اپل در این کتاب می‌کوشد تا نقش آموزش را به‌عنوان ابزار اساسی ایجاد تغییرات در سطح اجتماعی معرفی کند.
کلیدواژه: برنامه درسی، تغییرات اجتماعی، پداگوژی انتقادی، هژمونی، عدالت اجتماعی

 
متن کامل [PDF 433 kb]   (1 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1397/3/23 | پذیرش: 1397/3/23 | انتشار: 1397/3/23

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.