این مقاله به معرفی و بررسی کتاب مدیریت شهری از نظریه تا عمل، نوشتۀ ماین پیتر وان دیک، میپردازد که با ترجمه غلامرضا کاظمیان و حامد رستگار در دسترس قرار گرفته است. هدف نویسنده که در زمینۀ تئوریهای اقتصادی نوین اجرایی در شهرهای درحالتوسعه تحقیق میکند، در این کتاب، طرح الگویی از تئوریهای اجتماعی، اقتصادی و مدیریتی برای شهرهای نوظهور است. الگوها و برنامههای نوین مدیریت شهری مطرحشده توجه به ساختار اجتماعی شهر را که برآمده از روابط اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی شهروندان است گریزناپذیر کرده و سیاست تمرکززدایی به یکی از نیازهای بسیار مهم شهرهای درحالتوسعه تبدیل شده است.
این کتاب نگاهی دارد به دیدگاههای تئوریک مدیران شهری در زمینۀ تمرکززدایی و جلب مشارکت شهروندان و اجراییکردن این دیدگاهها با روشها و تکنیکهای مدیریت شهری در حوزۀ فناوری اطلاعات و اقتصاد شهری که ریشه در مطالعات و ساختارهای اجتماعی دارد. در ادامۀ کتاب نیز نمونههایی موفق و غیرموفق از تجارب مدیریت شهری در تمرکززدایی اجرایی و واگذاری مسئولیتها و حق استفاده از منافع شهری برای سازمانهای خصوصی و مردمنهاد در چند کشور، از جمله هند، اتیوپی، چین، بررسی میشود.
نکتۀ توجهبرانگیز، ترجمه و چاپ کتابهایی با این ساختار است که نمیتواند بهصرف موفقبودن یک تجربه، بهعنوان الگویی تأییدشده برای استفاده مدیران شهری در ایران ملاک عمل قرار گیرد؛ بلکه این کتاب صرفاً میتواند توجه مدیران شهری، برنامهریزان و محققان اجتماعی را به رویکردهای جدید مدیریت شهری، با استفاده از ظرفیت موجود در ساختار اجتماعی و ارتباطات انسانی شهری، جلب میکند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |