دوره 4، شماره 13 - ( فصلنامه نقدکتاب علوم اجتماعی 1396 )                   جلد 4 شماره 13 صفحات 141-172 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


چکیده:   (2715 مشاهده)
چکیده
پس از گذشت 150 سال از مانیفست کمونیست نوشته مارکس و انگلس، هنوز جریان چپ مارکسیستی، معضل گذر از سرمایه‌داری را در عمل و اندیشه پیش رو دارد. طی این 150 سال، طوفانی از وقایع جهان ما را درنوردیده‌است که بخش مهمی از آن به‌طور مستقیم و غیرمستقیم با نظریه مارکس مبنی بر این معنا پیوند دارد که جهان ما روزی نظام سرمایه‌داری موجود را پشت سر خواهد گذاشت و به نظام متکامل‌تری که آن را سوسیالیسم نامیده‌اند، گذر خواهد کرد. اما دانش‌پژوهان و فعالان سیاسی مارکسیست هنوز هم همچنان ناگزیرند با همین مسئله (گذر از سرمایه‌داری) دست و پنجه نرم کنند، هرچند که اکنون گنجینه­ای از تجارب را در اختیار دارند. سعید رهنما یکی از دانش‌پژوهان کشورمان تلاش کرده‌است این مسئله بغرنج را با رجوع به برجسته‌ترین پژوهندگان و فعالان مارکسیست بار دیگر طرح کند و نظر آن‌ها در کتاب یادشده در اختیار خوانندگان علاقه‌مند قرار دهد.
کلیدواژه: گذر از سرمایه‌داری، طبقات حامل سوسیالیست، ساختمان سوسیالیست، مفهوم طبقات، طبقه اجتماعی، جایگاه طبقه متوسط
متن کامل [PDF 582 kb]   (7 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1396/5/11 | پذیرش: 1396/5/11 | انتشار: 1396/5/11

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.