دوره 4، شماره 15 و 16 - ( 12-1396 )                   جلد 4 شماره 15 و 16 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

فربد محمدصادق. جایگاه کتب انسان‌شناسی. فصلنامه نقد کتاب علوم اجتماعی. 1396; 4 (15 و 16)

URL: http://ssbr.faslnameh.org/article-1-398-fa.html


چکیده:   (2394 مشاهده)

اشاره
علوم­انسانی یک واژه عام و انتزاعی است؛ که مجموعه­ای از علوم جامعه­شناسی، روان‌شناسی، اقتصاد، فسلفه، علوم سیاسی، زیست‌شناسی، انسان­شناسی، زبان­شناسی، ادبیات و تاریخ ادیان را شامل می­شود. هریک از شاخه­های دربرگیرنده­ی علوم­انسانی و انسان­شناسی برای دست­یابی به هدف­های خود به تدوین و تنظیم روش خاص خویش به‌عنوان یک علم تخصصی اقدام کرده­اند.

متخصصین ادبیات و زبان­شناسی ضمن این‌که در موضوع قواعد زبان و سخن قدم گذاشته­اند. برای بیان چگونگی روابط بین افراد جامعه به نگارش قصه­ها اشعار و داشتان­های کوتاه و بلند متعددی اقدام کرده­اند که خود نیز به‌نوعی با قلمروی سایر علوم­انسانی مرتبط است. ساختار یک رمان، شعر، قصه، اسطوره و... برگرفته از ساختار زندگی اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، روان‌شناسی و... جامعه است.

حتی نویسندگانی که در فضای سیاسی نامناسبی حضور داشته­اند ساختار جامعه و چگونگی زندگی مردم را به‌صورت قصه، افسانه و اسطوره نگاشته­اند. به‌سخن دیگر در حوزه علوم­انسانی و انسان­شناسی نمی­توان کتاب و متن خاص و مشخصی را به‌جز در موارد تخصصی و علوم­پایه معرفی کرد؛ زیرا همه آن‌چه که به‌نحوی به‌چگونگی زیست فردی و اجتماعی انسان مربوط می­شود در حوزه علوم­انسانی است. با این تفاوت هر شاخه برای تحقق هدف­های خویش به تدوین اصول و روش­های خاص و مرتبط اقدام کرده­اند.

مهم­ترین قلمرو گسترده زندگی انسان که از کلیت برجسته­­ای برخوردار است، فرهنگ است که در حوزه تخصصی انسان­شناسی فرهنگی است. فرهنگ یک کلیت است که همه آن‌چه که را به زندگی دیروز و امروز انسان مربوط می­شود را شامل می­­شود.

به‌دلیل گسترش پیدایی و توسعه نوآوری‌های فنی و تکنیکی در همه زمینه­های مرتبط با زندگی انسان، مهم­ترین دغدغه جهان امروز تأثیرگذاری فرهنگ­های ملل مختلف بر یکدیگر است. صاحب­نظران و متخصصین این امر هریک به‌زعم خود به نگارش و خلق آثار گوناگون پرداخته­اند. جامعه­شناسان، انسان­شناسان، متخصصین امور ارتباطات، اقتصاددانان، روان‌شناسان، متخصصین علوم سیاسی، ادبیان و... هریک در آثار خود به‌بررسی آثار و نتایج حاصل از نو­آوری­های فنی و تکنیکی در سبک زندگی و چگونگی شکل­گیری نگرش و ساختار فرهنگی امروز پرداخته­اند.
متن کامل [PDF 128 kb]   (1 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1397/3/23 | پذیرش: 1397/3/23 | انتشار: 1397/3/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه نقد کتاب علوم اجتماعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Social science Quarterly Book Review

Designed & Developed by : Yektaweb